Tamara Sudar, mast.inž.građ.
Pozicija: Viši stručni  saradnik – projektant hidrotehnička faza

Hidrotehnički inženjer sa iskustvom u struci od 4 godine, projektant iz oblasti hidrotehnike  , hidraulike upravljanja vodoprivrednim sistemima i zaštite od poplava. Osposobljena za rad i hidrauličke analize vodnih režima u programskom paketu HEC-RAS i MIKE FLOOD. Kao odgovorni projektant realizovala hidrauličku analizu poplavnog talasa usljed hipotetičkog proloma brane Nedavić (HE Ulog), NBS mjere u Idejnom rješenju i Glavnom projektu uređenja vodnog režima rijeke Turjanice, uređenje korita rijeke Drinjače u poslovnom kompleksu “Vitinka”, Idejno rješenje HE Mrosovo 2 i Plan upravljanja akumulacijom i HE Uloga kao član projektnog tima učestvovala na realizaciji projekata: Izrada mapa opasnosti i mapa rizika od poplava na oblasnom rječnom slivu Trebišnjice u Republici Srpskoj, izrada prognoznog hidrološkog i hidrauličkog modela za rijeku Bosnu I faza (Ukrina sa Vijakom, Tinja i Brka) i ostalim aktuelnim projektima iz oblasti hidrotehnike. Pod pokroviteljstvom Njemačke savezne fondacije za životnu sredinu, provela je 12 mjeseci kao gostujući istraživač na Tehničkom univerzitetu u Hamburgu. Tema istraživanja bila je primjena rješenja zasnovanih na prirodi (NBS) u cilju smanjenja hidrometeoroloških rizika u rječnim slivovima i izrada hidroloških i hidrauličkih modela za analizu uticaja NBS mjera.

Kao član tima Građevinskog fakulteta u Beogradu, aktivno učestvuje u HORIZON 2020 projektu RECONECT (EU saradnik – sliv rijeke Vrbanje, BiH).

Od 2019. godine pohađa doktorske studije na Građevinskom fakultetu u Beogradu.

Autor i koautor više stručnih i naučnih radova iz hidrotehnike.

–  Posjeduje napredno znanje i tehničko iskustvo na računaru i dobro poznavanje engleskog jezika

Licence:

– za izradu tehničke dokumenatacije, hidrotehnička faza i nadzor, koju izdaje Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske